Make your own free website on Tripod.com

SENARAI NAMA AJK PERSATUAN SAINS DAN PEREKA

Pengerusi: LIM SOON LEE
Naib Pengerusi :  SAW CHIEW ENG
Setiausaha: TAN YUEH LUN
Naib setiausaha:        LIM SEE PEY
Bendahari:  NADIA SABRI
Setiausaha Agung: LOH CHEE SEONG
Penolong Setiausaha Agung : HO YANG LOONG
Ketua Ecogarden :    CHEW YEAP CHONG
Ketua Hiburan :     TAN EI LEEN
GOH MAY FANG
HUANG POUH XUE
Ketua Bahagian Penyelidikan:  LIM YEEN FEI
TAN BOON HEANG
TAN CHAI YONG
TAN YEONG WEI
KHOR KEAN SHYANG
GOH YIK YEUN
 Ketua Kumpulan  YEAP SOO HOONG
SIA KUANG LEE
WONG TSU CHIEN
 WONG CHUN WEI
TAN YUAN CHZUAN
TAN BOON KHAIPENGENALAN TENTANG PERSATUAN SAINS DAN PEREKA

    Persatuan Sains dan Pereka Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Jit Sin telah ditubuhkan pada tahun 1993, selama 8 tahun. Persatuan ini digabung oleh Persatuan sains and Persataun Pereka pada tahun 2000. Persatuan kami adalah sebuah persatuan yang berdisplin dan sistematik.

     Penubuhan Persatuan Sains dan Pereka adalah untuk menambah ilmu pengetahuan pelajar-pelajar dalam bidang sains dan teknologi serta perkembagan tentang perekaan baru. Selain itu, kami juga mencungkil pelajar-pelajar yang berbakat dan berpotensi dalam bidang sains dan perekaan agar mereka mendapat peluang untuk berkembangkannya.Dengan penubuhan persatuan ini, ahli-ahli boleh mengetahui antara satu sama lain dan berpeluang berkenalan dengan kawan-kawan yang baru. 

    Perhimpunan biasa akan dijalankan pada hari sabtu (minggu 2 dan minggu 4). Masa perhimpunan akan dipenuhi dengan pelajaran Fizk, Kimia, Biologi, Astonimi, perekaan, dan lain-lain. Kalang-kala, aktiviti-aktiviti perhiburan seperti menari, bermain, pertandingan, dan sebagainya juga akan dijalankan. Aktiviti-aktiviti yang khas seperti pertandingan IQ dan kuiz , lawatan sambil belajar, seminar dan pameran, training camp, anniversary, gathering dan lain-lain juga akan diadakan. 

    Jika ada masalah atau ingin mengetahui maklumat lebih lanjut, anda boleh menghubungi ahli-ahli AJK Persatuan Sains dan Pereka atau e-mail kepada kami scienceandinventor@hotmail.com.